yamaha_160459_2012_yam_yfm450fwan_eu_dpbsnatv1_sta_001_sqthb100.jpeg
Grizzly 450 STD

Opis

GRIZZLY 450 STD

Zanesljiv delavec na katerem koli terenu.

Popolnoma vsestransko vozilo, ki z lahkoto vleče težke tovore. Grizzly 450 vas bo z neodvisnim zadnjim vzmetenjem brez večjega napora prevažal po povsem nepredvidljivih terenih, vi pa se boste lahko sprostili v udobni vožnji. Če imate pri delu opravka s težkimi prevozi in nepredvidljivimi razmerami terena, je Grizzly 450 IRS neustavljiv in popolnoma zanesljiv delovni partner, ki je odličen kadar imate ogromno dela.

Funkcije, ki jih omogoča njegova inteligentna tehnologija, vam bodo olajšale vsako delo - od preglednega LCD zaslona in sistema On Command s tremi načini za hitro izbiro med nastavitvami pogona do izvrstnega oprijema na vsakem terenu. Porabi izjemno malo goriva in ne potrebuje veliko vzdrževanja. Ali morate opraviti izjemno težko delo? Trajna in praktična dodatna oprema, kot so vlečni vitli, snežni plug, dodatna osvetlitev, itd., vam bo pomagala, da boste delo opravili s čim manj truda.

 

Močan agregat

Izjemna moč se nahaja v osrčju modela Grizzly 450 IRS. Tekočinsko hlajen, 421 ccm agregat omogoča navor pri nizkih vrtljajih, ki je potreben pri prevažanju izjemno težkega tovora. Poleg tega prenos "Ultramatic" poskrbi za zaviranje agregata na pogonska kolesa ATV-ja, zlasti po strmih pobočjih navzdol.

 

Lahek okvir

Enodelni okvir zmanjša težo in hkrati prispeva k močnejši in trdnejši konstrukciji vozila. Vključuje izredno trpežen končni prenos, ki je priključen na treh različnih točkah (običajno je priključen na dveh), za najboljšo zaščito pred obremenjenostjo pri rednem izvajanju težkih opravil. Kratek in prožen stabilizator zagotavlja večjo podporo.

 

Mokre disk zavore na vseh kolesih

Yamahin zatesnjen zavorni sistem z več diski je izjemno trpežen in varuje sistem pred zamašitvijo z blatom ali kamni, ki jih med vožnjo vrže izpod koles. Poleg tega omogoča boljše in zanesljivejše ustavljanje ter enostavnejšo nastavitev.

 

On-Command® pogonski sistem

Yamahin sistem "On-Command" z 2 ali 4 kolesnim pogonom ali pa 4-kolesni pogon z zaporo diferenciala, ki se vključi s pritiskom na gumb in omogoča menjavanje načina vožnje ter skoraj takojšnji preklop med vožnjo po ravnem terenu in vožnjo po klancu navzgor.

 

IRS (Independent Rear Suspension) neodvisno zadnje vzmetenje

Neodvisna povezava obeh zadnjih koles s šasijo pomeni, da gibanje enega kolesa ne vpliva na gibanje drugega kolesa. Na ta način ATV vozilo absorbira udarce neravnega terena, voznik pa se lahko pri udobni vožnji popolnoma sprosti.

 

Digitalni LCD več-funkcijski zaslon

Več-funkcijski LCD zaslon za prikaz podatkov ima števec delovnih ur agregata za natančen pregled nad uporabo vozila. Drugi podatki na zaslonu prikazujejo čas, skupno število prevoženih kilometrov, merilnik poti, količino goriva in način prenosa.

 

Visoka nosilnost

Grizzly 450 IRS zagotavlja odlično nosilnost in lahko prevaža največ do 120 kg tovora - 40 kg spredaj in 80 kg zadaj. Lahka vlečna kljuka (opcija) omogoča vleko težkega tovora do 600 kg.

 

Udobje in praktičnost

Lahek sedež, ki omogoča tudi udobno vožnjo v hladnem vremenu, in vrsta trpežne ter praktične dodatne opreme, kot so vlečni vitli, plugi za sneg, dodatna osvetlitev, polnilci za akumulator, bodo poskrbeli za manj napora pri težkih opravilih.

 

 

 • Tekočinsko hlajen, 2 ventilski, 421 ccm agregat
 • Prenos "Ultramatic" s klinastim jermenom ( prestave L/H/N/R/P )
 • Pogonski sistem "OnCommand" z 2 ali 4-kolesnim pogonom
 • 4-kolesni pogon in zapora diferenciala
 • Vsestranski štirikolesnik
 • Neodvisno zadnje vzmetenje
 • Električni zagon s pritiskom na gumb
 • Zatesnjena zadnja mokra zavora
 • Več-funkcijski LCD zaslon z različnimi podatki
 • Vgrajeni in močni prtljažniki
 • Majhno vzdrževanje in nizka poraba goriva
 • Optimalna ergonomska oblika

 

 Pošljite povpraševanje

 

 

Specifikacije

MOTOR

Prostornina421 cc
Hlajenje motorjatekočinsko hlajenje
Tip motorjaEnovaljni, 4-taktni, SOHC, 2-ventilski agregat
Vrtina x Gib84.5 mm x 75.0 mm
Kompresijsko razmerje10.0 : 1
MazanjeOljna črpalka
Uplinjene/Dovod gorivaKarburator BSR33/1
VžigDC-CDI
Sistem vžigaElektrični
MenjalnikAvtomatski
PogonKardan, On-Command® 2WD ali 4WD + 4WD z zaporo diferenciala
Rezervoar za gorivo15 litrov
Rezervoar za olje2.6 lit

ŠASIJA

Prednje vzmetenjeNeodvisna dvojna A roka, z nastavljanjem preobremenitve - 5 položajev, 160 mm hod
Zadnje vzmetenjeNeodvisna dvojna A roka, z nastavljanjem preobremenitve - 5 položajev, 180 mm hod
Prednje zavoreDvojni hidravlični diski
Zadnje zavoreZaprti diski v oljni kopeli
Prednja gumaAT 25 x 8 - 12
Zadnja gumaAT 25 x 10 - 12

DIMENZIJE

Skupna dolžina1993 mm
Skupna širina1093 mm
Skupna višina1120 mm
Višina sedeža840 mm
Medosje1233 mm
Najmanjša oddaljenost od tal245 mm