Ni slik
Tricity-trikolesnik

Opis

 

 

Nov način prevažanja

 

Z novim lahkim trikolesnikom Yamaha Tricity je vožnja po mestnem okolju lažja in zabavnejša kot kdajkoli prej. Njegova zasnova vam zagotavlja vožnjo brez primere. Čas je preveč dragocen, da bi ga zapravljali, kljub temu pa vsak dan na tisoče ljudi po vsem svetu porabi veliko časa in denarja za pot v službo in domov. Zdaj je čas za spremembo.

Novi Yamaha Tricity vam nudi praktično in prijetno alternativo po ugodni ceni. Tricity je novo lahko vozilo za mestno vožnjo z edinstveno trikolesno šasijo in uporabniku prijaznimi lastnostmi, ki so prilagojene potrebam novih voznikov. Inovativni Tricity s 125ccm agregatom združuje okretnost skuterja z občutkom stabilnosti in samozavesti, značilnim za vožnjo na treh kolesih, z njim pa boste znova prevzeli nadzor nad lastnim življenjem.

 

Nova 3-kolesna šasija

Model Tricity je popolnoma nov tip lahkega vozila za mestno vožnjo z inovativno 3-kolesno šasijo, ki nudi izjemen občutek stabilnosti ter samozavesti med vožnjo po različnih cestnih površinah. Zaradi preproste uporabe in okretnosti, ki ju omogoča par prednjih koles, nameščenih drug ob drugem, je Tricity idealen tako za voznike kot voznice.


Sistem "Leaning Multi Whell"

Yamahin ekskluzivni novi sistem "Leaning Multi Whel" zagotavlja preprosto krmiljenje in zanesljivost v zavojih ter vozniku nudi enak občutek lahkega upravljanja kot običajni skuterji. Domiselni sistem, ki ga odlikujejo sprednja prema v obliki paralelograma in neodvisne dvojne teleskopske vilice, omogoča nagibanje prednjih koles pri zavijanju ter nudi nepremirljiv užitek med vožnjo.

 

Lahek in okreten

Tricity je izredno lahek, saj s polnimi rezervoarji tehta komaj 152kg, poleg tega pa se ponaša z agregatom in šasijo, ki zagotavlja ravnotežje ter preprosto in zanesljivo upravljanje. Vse to vam ponuja najenostavnejši in najprijetnejši način vožnje po mestu. Tudi parkiranje trikolesnika je povsem preprosto.


Centralni zavorni sistem

Sistem zaviranja modela Tricity sestavljajo dva prednja zavorna diska s premerom 220mm in zadnji zavorni disk s premerom 230mm za zanesljivo ustavljanje. Da bi zaviranje še dodatno izboljšali, smo Tricity opremili z našim centralnim zavornim sistemom (UBS), ki samodejno optimizira prednjo in zadnjo zavorno silo ob uporabi leve ročice ali obeh ročic krmila hkrati.

 

Varčen in odziven 4-taktni, 125ccm agregat

Tricity odlikuje nov 4-taktni, 125ccm agregat s tekočinskim hlajenjem, ki zagotavlja gladko pospeševanje ter živahnost pri srednjih in visokih vrtljajih. Napredni sistem za vbrizgavanje goriva pa omogoča odlično odzivnost plina ob varčni porabi goriva.


Izjemno privlačen in lahek oklep

Privlačen in lahek oklep trikolesnika Tricity pričara podobo dinamičnosti in zanesljivosti. Gladke linije in oblika poskrbijo za eleganten in sodoben videz, ki priča o njegovi lahkotnosti ter okretnosti, športen vizir in razpostrti ščitniki za noge pa vas bodo obvarovali pred vremenskimi vplivi.

 
Udoben vozni položaj

Tricity z okvirjem, ki ga odlikuje prostorna plošča za noge, in podloženim dvojnim sedežem iz materiala, ki preprečuje drsenje, zagotavlja vrhunsko udobje med vožnjo in vozniku omogoča, da zlahka sede nanj in sestopi iz njega. Predal pod sedežem nudi dovolj prostora za shranjevanje čelade, spredaj pa smo namestili še priročno kljuko za obešanje prtljage.


Eleganca, praktičnost in zabava

Na elegantnem, lahkotnem in okretnem trikolesniku Tricity boste vožnjo v službo doživeli popolnoma drugače. Izjemno privlačen oklep in prostoren sedež bosta poskrbela za vaše udobje med potjo, ob uporabniku prijaznih lastnostih in nizkih stroških, pa vam Tricity nudi najučinkovitejši način za užitka polno vožnjo po mestu.

 

 

 

 • Eleganten in cenovno ugoden trikolesnik za mestno vožnjo
 • Tri kolesa za večjo stabilnost
 • Edinstven sistem LMW (Leaning Multi Whel)
 • Majhen razmak med prednjmi kolesi za okretnost v prometu
 • Primeren za nove kot tudi izkušene voznike
 • Privlačen in sodoben dizajn
 • Lahek, kompakten in enostaven za uporabo
 • Veliko prostora za shranjevanje
 • Udobna drža med vožnjo
 • Komforten sedež za voznika in sovoznika
 • Varčen in živahen 125ccm tekočinsko hlajen agregat
 • Prednje disk zavore za enostavno upravljanje
 • Centralni zavorni sistem (UBS - Unified Brake System)
 • Izbira za novo stopnjo mobilnosti
 • Vozen že z A1 kategorijo
 • Garancija Yamaha 3 leta

 

 Pošljite povpraševanje

 

 Specifikacije

 

 

AGREGAT


Tip agregata 1 valjni, tekočinsko hlajen, 4 taktni, SOHC, 2 ventilski
Prostornina 124.8 cm³
Vrtina x gib 52.4 mm x 57.9 mm
Kompresijsko razmerje 10.9 : 1
Največja moč 8.1 kW @ 9.000 obr/min
Največji navor 10.4 Nm @ 5.550 obr/min
Sistem podmazovanja Oljna črpalka
Dovod goriva Vbrizgavanje goriva
Sistem vžiga TCI
Sistem zagona Električno
Sistem prenosa V-jremen, automatski
Priporočeno olje Yamalube

 

ŠASIJA


Okvir Jeklen
Sistem prednjega vzmetenja Teleskopske vilice
Sistem zadnjega vzmetenja Nihajna roka
Prednja zavora Dvojni diski, Ø 220 mm
Zadnja zavora Enojni disk, Ø 230 mm
Prednja pnevmatika 90/80-14
Zadnja pnevmatika 110/90-12


DIMENZIJE


Skupna dolžina 1.905 mm
Skupna širina 735 mm
Skupna višina 1.215 mm
Višina sedeža 780 mm
Medosna razdalja 1.310 mm
Najmanjša oddaljenost od tal 120 mm
Skupna teža 152 kg
Volumen rezervoarja za gorivo 6.6 lit