yamaha_109887_2011_yam_yfm550fa_eu_pdg_sta_001_v2_sqthb100.jpeg
Grizzly 550 EPS

Opis

Grizzly 550 EPS

Uspešno se boste spopadli z obilico svojega dela na zahtevnem terenu.

Naj vas dimenzije modela Grizzly 550 EPS ne zavedejo. Prava zverina z izjemnim oprijemom ter navorom ima veliko moč in za delovanje zahteva le malo vzdrževanja: dobrodošla kombinacija za zahtevnejše uporabnike. Dobra novica za profesionalce, ki iščejo izjemno moč v zanesljivem paketu: Grizzly 550 EPS vam nudi vse to in vam z električnim servo krmilom omogoča tudi zabavno krmiljenje brez naporov, celo kadar je delovni dan zelo dolg.

Srce tega ATV vozila predstavlja športen 558 ccm agregat, ki poskrbi za dovolj velik navor, ki je potreben za vleko težjih tovorov. Ima zelo nizko porabo goriva in ker ima rezervoar za gorivo s kapaciteto 20 litrov lahko brezskrbno delate ves dan. Mislili smo tudi na tiste, ki so zelo zasedeni, zato je Grizzly 550 EPS resnično zanesljiv štirikolesnik, ki potrebuje le malo vzdrževanja.

 

Moč in navor

Največji navor se proizvaja pri nizki hitrosti agregata. Razpoložljivost velikega navora pri nizkih vrtljajih, ki omogoča večje zmogljivosti, je odlika vseh Yamahinih 4-taktnih ATV agregatov. Prenos Ultramatic samodejno prenaša zaviranje motorja na pogonska kolesa, kar vam omogoča samozavestno vožnjo pri delu po strmih pobočjih navzdol.

 

Yamahina tehnologija elektronskega vbrizgavanja goriva EFI

V osrčju Yamahinega sistema za elektronski vbrizg goriva se nahaja elektronska kontrolna enota, ki zagotavlja natančno izmerjen dovod mešanice goriva in zraka v izgorevalno komoro agregata ves čas in pri vseh pogojih. Posledica tega je optimalna kombinacija izjemne moči in varčne porabe goriva.

 

Yamaha električno servo krmilo EPS

Yamaha je prva predstavila električno servo krmilo, ki je občutljivo na hitrost in občutno prispeva k manjšemu fizičnemu naporu med krmiljenjem. Prav tako blaži udarce na neravnem in kamnitem terenu in nudi še dodatno udobje, ki je pa še posebej dobrodošlo ob daljših delovnih dnevih.

 

On-Command® pogonski sistem

Yamahin sistem On-Command z 2 ali 4 kolesnim pogonom ter 4 kolesnim pogonom z zaporo diferenciala, ki se vključi s pritiskom na gumb in omogoča menjavanje načina vožnje ter skoraj takojšnji preklop med počasno vožnjo in vožnjo po klancu navzgor.

 

Nastavljivo vzmetenje z dolgim hodom

Vzmetenje z dolgim hodom omogoča zanesljivejši stik pnevmatik s tlemi, celo na neravnem, težavnem terenu. Prednje vzmetenje z dvojno A-roko in neodvisno zadnje vzmetenje omogočata modelu Grizzly 550 EPS, da se takoj prilagodi vsem površinam in zagotavlja izjemno oddaljenost agregata od tal. Nastavitev trdote vzmeti pa omogoča optimalno upravljanje za vsakega voznika in tovor, ki ga prevaža.

 

Digitalni LCD več-funkcijski prikazovalnik

LCD zaslon za prikaz podatkov ima števec delovnih ur motorja za natančen pregled nad uporabo vozila. Drugi podatki na zaslonu prikazujejo čas, skupno število prevoženih kilometrov, merilnik poti, količino goriva in način prenosa.

 

Tovorni prtljažnik spredaj in zadaj

Robustni jekleni prtljažnik s posebnim, izredno trpežnim zaključnim premazom lahko prevažajo tovor do neverjetnih 130 kg (45kg spredaj in 85 kg zadaj). Poleg tega lahko priključite prikolico in vlečete tovor do 600 kg.

 

Dodatna oprema

Praktična originalna dodatna oprema, kot so vlečni vitli, deske za sneg, oprema za dodatno osvetlitev, polnilec za akumulator, itd., bo še dodatno olajšala vaše delo.

 

 

 • Tekočinsko hlajen, 4-taktni, 558 ccm zanesljiv agregat
 • Električno servo krmilo, prilagodljivo glede na hitrost
 • Velika moč, kompaktna oblika
 • Velik navor
 • Pogonski sistem On-Command
 • Prenos Ultramatic
 • Vsestransko neodvisno vzmetenje z dvojnim cevnim okvirjem
 • Več-funkcijski LCD prikazovalnik
 • Velik 20-litrski rezervoar za gorivo
 • Majhna poraba goriva in malo vzdrževanja
 • Maksimalna nosilnost prednjega in zadnjega prtljažnika - 130 kg
 • Vlečna kapaciteta do 600 kg

 

 Pošljite povpraševanje

 

 

Specifikacije

MOTOR

Prostornina558 cc
Hlajenje motorjaTekočinsko hlajenje
Tip motorjaEnovaljni, 4-taktni, EFI, SOHC, 4-ventilski
Vrtina x Gib92.0 mm x 84.0 mm
Kompresijsko razmerje9.3 : 1
MazanjeOljna črpalka
Uplinjene/Dovod gorivaEFI
VžigDC-CDI
Sistem vžigaElektronski
MenjalnikAvtomatski
PogonKardan, On-Command® 2WD/4WD/zapora diferenciala
Rezervoar za gorivo20 litrov
Rezervoar za olje2.4 litra

ŠASIJA

Prednje vzmetenjeNeodvisna dvojna A roka, z nastavljanjem preobremenitve - 5 položajev, 180 mm hod
Zadnje vzmetenjeNeodvisna dvojna A roka, z nastavljanjem preobremenitve - 5 položajev, 230 mm hod
Prednje zavoreDvojni hidravlični diski
Zadnje zavoreDvojni hidravlični diski
Prednja gumaAT 25 x 8 - 12
Zadnja gumaAT 25 x 10 - 12

DIMENZIJE

Skupna dolžina2065 mm
Skupna širina1180 mm
Skupna višina1240 mm
Višina sedeža905 mm
Medosje1250 mm
Najmanjša oddaljenost od tal275 mm