yamaha_257587_2013_yam_yz85lw_eu_dpbse_act_003_sqthb100.jpeg
YZ85

Opis

YZ 85 - prava izbira za bodoče šampijone.

Lahek motocross tekmovalni motor

YZ85 uporablja isto napredno tehnologijo agregata in šasije kot naši večji terenski tekmovalni modeli in tako predstavlja najboljši izbor za resne mladinske MX voznike. Zaradi tehnološko dovršene šasije in oblike agregata je YZ85 najbolj priljubljen izbor profesionalnih voznikov jutrišnjega dne.

85ccm tekočinsko hlajen, 2-taktni agregat, ki je zasnovan tako, da omogoča polno mero zmagovalne moči, velja za enega najbolj izpopolnjenih v svojem razredu. Tako kot naši veliki tekmovalni motorji, je tudi model YZ opremljen z obrnjenimi vilicami ter nihajno roko (vzmetenje preko vzvodov) za izjemno vodljivost in krmiljenje. S prednjimi in zadnjimi diski velikega premera, lahkimi aluminijastimi platišči in pestoma ter ozkim oklepom je Yamahin model YZ85 ustvarjen za zmagovalce.

 

Visoko zmogljiv tekočinsko hlajen, 2-taktni agregat

Dirka se osvoji ali izgubi v pospeševanju do prvega zavoja, zato je bil 85ccm, tekočinsko hlajen, 2-taktni agregat nastavljen tako, da zagotovi zmogljivosti do visokih vrtljajev, za polno mero zmagovalnega pospeška. S 6-stopenjskim menjalnikom s kratkimi prestavnimi razmerji, lahko YZ85 voznik iz visoko zmogljivega agregata izvleče optimalno učinkovitost.

 

Prednje in zadnje vzmetenje visokih performans

Lahko vzmetenje na YZ85 je izdelano v skladu z enako izpopolnjeno specifikacijo kot na naših večjih motorjih, zmagovalcih MX GP, kar zagotavlja izjemne zmogljivosti glede vodljivosti in natančnega krmiljenja. Obrnjene vilice z dolgim hodom omogočajo kar 275mm gibanje kolesa - medtem ko nihajna roka (vzmetenje prek vzvodov) ponuja 282mm hod.

 

Zavore z diskom velikega premera

Zavorne zmogljivosti so prav tako pomembne kot moč agregata, ko gre za zmago na dirki, zato je YZ85 opremljen z najboljšim sistemom zavor v svojem razredu. 220mm prednji disk velikega premera proizvaja močno in progresivno zaviranje, ki se da nadzorovati, zadnji 190mm disk pa zanesljivo moč ustavljanja na zadnjem delu.

 

Lahek in ozek oklep

YZ85 ima čudovit oklep, ki izhaja iz oblike, uporabljene na naših večjih YZ modelih. Ščitniki, stranske plošče in rezervoar za gorivo so izdelani iz polipropilena, kar prispeva k manjši teži in večji trpežnosti, ozek rezervoar in sedež pa omogočata hitro menjavo ravnotežja pri vstopu in izstopu iz zavojev.

 

Izpušni sistem z ekspanzijsko posodo

Vsaka posebnost tega izrazito tekmovalnega motorja je bila razvita z namenom, da vam da ostrino na stezi. Poseben izpušni sistem z ekspanzijsko komoro zagotavlja, da tekočinsko hlajen agregat proizvede optimalne zmogljivosti - 6-stopenjski menjalnik s kratkimi prestavnimi razmerji pa vozniku omogočata, da to udarno moč agregata optimalno izkoristi.

 

 

  • Visoko zmogljiv 85 ccm, 2-taktni - enovaljni agregat
  • Vrhunsko vzmetenje dolgega hoda
  • Tekočinsko hlajenje
  • Prednje in zadnje zavore z diski velikega premera
  • Ozek in lahek oklep
  • Ustvarjen za zmage

 

 Pošljite povpraševanje

 

 

Specifikacije

MOTOR

Prostornina84,7 ccm
Hlajenje motorjaVodno hlajen
Tip motorja2-taktni, 1 cilinder
Vrtina x Gib47.5 x 47.8 mm
Kompresijsko razmerje8.2:1
MazanjeMešanica goriva in olja
Uplinjene/Dovod gorivaKeihin PWK28/1
Sklopkamokra, večploščna
VžigCDI
Sistem vžigaNožni
Menjalnik6 prestav
PogonVeriga
Rezervoar za gorivo5 litrov
Rezervoar za olje0,5 litra

ŠASIJA

Prednje vzmetenjeTeleskopske vilice
Zadnje vzmetenjeNihajna roka (monocross)
Prednje zavoreDisk FI 220 mm
Zadnje zavoreDisk FI 190 mm
Prednja guma70/100-19 42M
Zadnja guma90/100-16 52M
Hod spredaj275 mm
Hod zadaj287mm

DIMENZIJE

Skupna dolžina1903mm
Skupna širina758mm
Skupna višina1205mm
Višina sedeža904mm
Medosje1286mm
Najmanjša oddaljenost od tal393mm
Suha teža69 kg