yamaha_261150_2013_yam_fzs_eu_rym4_act_005_sqthb100.jpeg
FZS

Opis

FZS

Izberite najboljšo kombinacijo.

Najboljša kombinacija za vse navdušence vodnih športov. Čeprav je namenjen vznemirljivi vožnji za eno osebo, je vsestranski vodni skuter FZS s sedežem za 3 osebe tudi nadstandardno , hitro plovilo za križarjenje. Z izpopolnjenim trupom iz materiala NanoXcel, ki je najlažji v svojem razredu, in z izjemno močjo 1,8 litrskega agregata EFI s prisilnim polnjenjem hlajenega zraka ta model zlahka dosega razburljive pospeške ter neverjetne zmogljivosti pri visoki hitrosti. Zaobljena kobilica in posebna oblika premca zagotavljata odlično zavijanje in vodljivost, kakor tudi dodatno udobje. Z domiselnim teleskopskim krmilom lahko naredite oster zavoj v klasični naprej nagnjeni drži ali pa plovilo hitro prilagodite razburkani vodi, kar omogoča varno vožnjo v stoječem položaju.

Ugled vodilnega podjetja na svetu si je treba zaslužiti. Skuterji Waverunner so na trgu prisotni že vrsto let, najnovejši pa slovijo po okretnosti in vsestranski zmogljivosti na vodi, ki zaradi Yamahinega revolucionarnega razvoja izjemno učinkovite tehnologije 4-taktnega agregata, prekašajo vse druge modele. S trupom iz lahkega materiala NanoXcel in 4-taktnim agregatom s prisilnim polnjenjem zraka ter prostornino 1.812 ccm je Yamaha s svojo zasnovo in tehnologijo vodilna na področju inovacij in napredka. Dodatki prispevajo k razkošju celostne podobe, končni rezultat pa je kombinacija zmogljivosti, okretnosti, udobja, ki je primerna tako za križarjenja kakor tudi za izjemno športno vožnjo.


4-taktni, 4-valjni, DOHC agregat s 1.812 ccm in turbopolnilnikom

4-taktni agregat s prisilnim polnjenjem zraka in prostornino 1.812 ccm zagotavlja izjemno moč. S prostornino 1,8 litra, zmogljivim sesalnim kanalom in posebej oblikovanim impelerjem, vodni skuter FZS omogoča izjemen pospešek ter učinkovitost pri velikih hitrostih - ne glede na vaš stil vožnje.

 

Oblika trupa z dirkalnim navdihom

Posebno oblikovan trup iz lahkega materiala NanoXcel zagotavlja optimalne zmogljivosti v nemirnih vodah. Zaobljena kobilica omogoča okretnost pri zavijanju in prispeva k manjši obremenitvi voznika. Premec je oblikovan tako, da zagotavlja naravno vodljivost, okretnost in predvidljivost brez primere. Voznik je povezan z vodo kot še nikoli prej.

 

Edinstveno teleskopsko krmilo

S 3-stopenjskim teleskopskim krmilom, s katerim so opremljeni vodni skuterji FZS in FZR, lahko svojo držo prilagodite razmeram vožnje. Zavzemite klasično naprej nagnjeno držo ali pa vstanite za dodatno udobje med vožnjo v razburkanih vodah. Preklop med obema položajema je enostaven in hiter.

 

Vzvratna prestava z nadzorom vrtljajev

Napredna in inovativna funkcija omogoča enostavno, mirno, varno ter profesionalno manevriranje med splavitvijo in parkiranjem ali med vožnjo ob drugem plovilu. Sistem omeji vrtljaje agregata, ki so na voljo v vzvratni prestavi in zmanjšajo kavitacijo.

 

Sistem za hitro nastavitev položaja trima (Q.S.T.S.®)

Edinstven Yamahin sistem QSTS poskrbi za izjemno prednost pred drugimi vodnimi plovili. Udobna vrtljiva ročica nudi odlično kontrolo 24-stopinjskega celotnega trim obsega, ki je s klikanjem nastavljiv v petih položajih. Predstavljajte si: ročico zavrtite naprej, da zaslišite "klik", naredite oster zavoj, nato jo zavrtite nazaj in se z vso hitrostjo odpeljete.

 

Daljinsko zaklepanje in omejitev hitrosti

Ta inovativen sistem je prvič predstavljen ravno s strani Yamahe. S pritiskom na daljinski upravljalnik se aktivira posebna funkcija "L" mode (Low RPM) način delovanja (nizki vrtljaji) , ki omejuje hitrost plovila - idealno za nadzor plovbe po marini. Za vašo varnost in brezskrbnost pa s preprostim pritiskom na drug gumb daljinskega upravljalnika onemogočite vžig, nepooblaščeno uporabo ali krajo vašega plovila.

 

Pregledna in stilska instrumentalna plošča v športnem slogu

Dva velika in stilska analogna merilnika v rdeči barvi, ki razkrivata tekmovalni duh ter pravi značaj vodnega skuterja FZS, nudita takojšen jasen pregled hitrosti in vrtljajev agregata. Voznik vidi in čuti, da se plovilo odziva ob najmanjši spremembi plina.

 

 

 • 4taktni - 4valjni, EFI, DOHC agregat s 1812ccm in turbopolnilnikom
 • FX oblika trupa in vozne lastnosti z dirkalnim navdihom
 • Izredno lahek in kompakten
 • Sistem za hitro nastavitev trima (QSTS)
 • Edinstveno teleskopsko krmilo
 • Prvi daljinski varnostni sistem na tem področju s funkcijo "Lov RPM Mode"
 • Instrumentalna plošča v dirkalnem slogu z dvojnimi analognimi merilniki
 • Vzvratna prestava z nadzorom vrtljajev
 • Yamahin sistem nadzora motorja (YEMS)
 • Zložljiva stopnica za lažje vkrcavanje
 • Moćna vlečna kljuka za smučarje na vodi ali vleko drugih pripomočkov
 • Predal za rokavice, dvojno držalo za pijačo in vodotesen prostor za shranjevanje
 • Izjemno nizki stroški vzdrževanja

 

 Pošljite povpraševanje

 

 

Specifikacije

MARINE

Tip motorja4-stroke - 4-cylinder
Vrtina & gib86mm x 78mm
Prostornina1812 cc
Teža369 kg
UplinjenjeElektronski vbrizg goriva
Rezervoar za gorivo70 litrov
Rezervoar za olje4,3 litra
VžigTCI
MazanjeOljna črpalka
Dolžina3.37 m
Širina1.23 m
Višina1.16 m
Nosilnost1 - 3 osebe
Prostor za prtljago80.6 litrov
Kompresijsko razmerje8.6 : 1
IzpuhStandardni