2017_YAM_XP500A_EU_SMX_ACT_005_sqthb100.jpeg
T-MAX

Opis

 

Postavite nova pravila MAX

Prodajna uspešnica TMAX je od leta 2001 polepšala življenje že več kot 233.000 voznikom. Zdaj lahko novi TMAX ponudi še bolj športne zmogljivosti z vrhunsko funkcionalnostjo. Z dinamičnim novim ohišjem in končno obdelavo visoke kakovosti bo razkošni maxi skuter presegel vaša pričakovanja. Nov aluminijast okvir omogoča neverjetno vodljivost in natančno zavijanje, obrnjene vilice, s kakršnimi se ponašajo pravi motocikli, in zadnje vzmetenje z vzvodi pa poskrbijo za vrhunsko vožnjo. Novi TMAX, ki je opremljen s sistemom za preprečevanje zdrsa koles, sistemom vžiga s pametnim ključem, večjim predalom za dve čeladi in tehnološko naprednimi instrumenti TFT, nudi zmogljivosti motocikla in praktičnost skuterja.
 

Postanite MAX

TMAX vas bo ob koncih tedna navduševal s svojimi športnimi zmogljivostmi, ob vsakodnevnih vožnjah pa se bo izkazal s svojo praktičnostjo. Dinamično novo ohišje in sprednji oklep z LED lučmi vas bosta očarala. Ob pogledu na
razkošen voznikov prostor bodo vašo pozornost pritegnili novi napredni instrumenti TFT, ki še bolj poudarijo vrhunske specifikacije modela TMAX. S 530 cm3 agregatom z visokim navorom dobite več kot dovolj moči za daljše razdalje, nov aluminijast okvir in napredno vzmetenje pa nudita natančno vodljivost ter neprekosljivo udobje. Sistema TCS in ABS vam omogočata nadzor, s sistemom vžiga brez ključa in večjim prostorom za shranjevanje pa bo vsak dan z novim TMAX še nekoliko enostavnejši.
 

 

Dinamična nova zasnova

TMAX bo na ulice zapeljal s še bolj dinamičnim in prepričljivim novim videzom. Nagnjene dvojne LED-luči so opremljene z novimi "vekami", zaobljene pozicijske LED-luči in zadnje LEDluči z ločenimi smerniki pa poudarjajo drzen novi slog. Zaradi bolj dvignjenega dušilnika je videz bolj športen, prenovljen bočni motiv v obliki bumeranga pa izraža pristno DNK modela TMAX.


Aluminijast okvir

Zaradi povsem novega lahkega okvirja iz ulitega aluminija in za 40 mm daljše nihajne roke boste imeli občutek, kot bi bili za krmilom motocikla, s čimer se ne morejo primerjati drugi maxi skuterji. S temi spremembami smo zmanjšali težo za 10 kg, skuter pa je posledično izjemno okreten in vodljiv, kar običajno povezujemo s športnimi motocikli.


Sistem za preprečevanje zdrsa koles

TMAX šeste generacije je najnaprednejši visokozmogljiv skuter, kar smo jih kdaj zasnovali, serijsko pa je opremljen tudi s sistemom za preprečevanje zdrsa koles (TCS). Napredni elektronski sistem pripomore k večji samozavesti voznika, saj zagotavlja bolj uglajeno speljevanje in zanesljiv oprijem na mokrem, spolzkem ali razrahljanem cestišču.


Zmogljiv 530 cm3 agregat

Zmogljiv 530 cm3 vrstni agregat z dvema valjema z Yamahinim elektronskim sistemom za nadzor plina (YCC-T) nudi obilo navora, ki omogoča hitro pospeševanje ob zeleni luči in v križiščih, nov pogonski jermen iz ogljikovih vlaken pa zagotavlja uglajeno pospeševanje ter manjšo težo. Pri agregatu za leto 2017 smo prestavili katalizator in prenovili ohišje zračnega filtra, da smo izpolnili zahteve standarda EU4.


Yamahin elektronski sistem za nadzor plina (YCC-T)

Yamahin elektronski sistem za nadzor plina, s katerim je opremljen TMAX, smo prvotno razvili za Yamahine športne motocikle, omogoča pa natančen nadzor s takojšnjo odzivnostjo plina. 32-bitna nadzorna enota zaznava upravljanje ročice za plin in prilagaja ventile plina, da doseže idealno nastavitev za močnejše zmogljivosti oziroma bolj športen občutek.


Zadnje vzmetenje z vzvodi

TMAX je opremljen s sistemom zadnjega vzmetenja z vzvodi z vodoravnim zadnjim blažilnikom. Napreden nov sistem v kombinaciji s progresivnim vpetjem in daljšo nihajno roko zagotavlja dobro odzivnost zadnjega dela, nov sistem pa omogoča boljši občutek pogonske sile med pospeševanjem.

 

 

Podrobnosti

 

 • Nova zasnova športnega in dinamičnega ohišja
 • Manjša teža in večji navor
 • Nova lahka aluminijasta šasija
 • Sistem za preprečevanje zdrsa koles (TCS)
 • Yamahin elektronski sistem za nadzor plina (YCC-T)
 • Večji prostor za shranjevanje dveh čeIad
 • Sistem vžiga s pametnim ključem "Smart Key"
 • Novi napredni instrumenti TFT
 • Zadnje vzmetenje z vzvodi
 • Sistem ABS je serijsko nameščen
 • Sistem zaklepanja sredinskega stojala
 • Možnost povezave z varnostnim sistemom D-Air® proizvajalca Dainese

 

Pošljite povpraševanje

 

 

Specifikacije

 

Agregat TMAX

Tip agregata Naprej nagnjen linijski 2-valjni, Tekočinsko hlajen, 4-taktni, DOHC, 4-ventilski
Prostornina 530,0ccm
Vrtina x gib 68,0 mm x 73,0 mm
Kompresijsko razmerje 10:9 : 1
Maksimalna moč 33,8 kW @ 6.750 obr/min
Maksimalen navor 53,0 Nm @ 5.250 obr/min
Sistem podmazovanja Suho korito
oskrba z gorivom Vbrizg goriva
Sistem vžiga TCI
Zagon Električni
Prenos jermenski avtomatski
Poraba goriva N/A
CO2 emission N/A


Šasija TMAX

Sistem prednjega vzmetenja Teleskopske vilice
Hod prednjega vzmetenja 120 mm
Sistem zadnjega vzmetenja Nihajna roka
Hod zadnjega vzmetenja 117 mm
Prednja zavora Hidravlični dvojni disk, Ø 267 mm
Zadnja zavora Hidravlični enojni disk, Ø 282 mm
Prednja pnevmatika 120/70-15
Zadnja pnevmatika 160/60-15


Dimenzije TMAX

Skupna dolžina 2.200 mm
Skupna širina 765 mm
Skupna višina 1,420-1,475 mm (adjustable windscreen)
Višina sedeža 800 mm
Medosovinski razmak 1.575 mm
Najmanjša oddaljenost od tal 125 mm
Skupna teža (s polnimi rezervoarji) 213 kg
Prostornina rezervoarja za gorivo 15 L