yamaha_257449_2013_yam_yfm90_eu_dpbse_sta_001_sqthb100.jpeg
YFM90R

 

Opis

YFM90R – otroški ATV, ki ga obožujejo tudi starši

Štirikolesnik YFM90R ima ustrezno močan agregat, potrebuje le malo vzdrževanja in je enostavno oblikovan, zato je odličen za otroke, ki so pripravljeni na naslednji korak v setu štirikolesnikov. 8-letni ali starejši vozniki bodo z njim doživeli vožnjo kot s pravim "velikim" ATV vozilom. YFM90R je majhen, a se ponaša z mnogimi značilnostmi večjih Yamahinih modelov, kot so neodvisno prednje vzmetenje z dvojno A-roko, zadnjo disk zavoro, CVT prenosom in električnim zagonom.

YFM90R lahko na različne načine uravnava moč, zato ste lahko popolnoma brez skrbi. Preprost priključek CDI prilagaja moč agregata, da ustreza različnim načinom vožnje, parkirna ročna zavora na krmilu pa obdrži štirikolesnik YFM90R točno tam, kjer ste ga pustili. Popolnoma avtomatski menjalnik štirikolesnika YFM90R omogoča enostavno vožnjo in prav zaradi tega ga imajo radi tudi starši.

 

Agregat ki ne potrebuje veliko vzdrževanja

Otroci si želijo štirikolesnik, ki je pripravljen takoj ko si želijo voziti. YFM90R je opremljen z 1-valjnim, 4-taktnim, 89 ccm agregatom, ki je zasnovan tako, da potrebuje minimalno vzdrževanje in izjemno zanesljivost. Prenos moči poteka preko zanesljivega verižnega pogona.

 

Električni zagon

Vžig je tako enostaven kot upravljanje in vzdrževanje vozila. Ne potrebujete nobenega težkega nožnega zaganjača, preprosto pritisnete gumb za električni vžig in štirikolesnik YFM90R že deluje. Je odličen model za voznike začetnike od 8 leta naprej.

 

Preprost prenos

Odličen za mlade oziroma neizkušene voznike, popolnoma avtomatski menjalnik poskrbi, da je vožnja z YFM90R še enostavnejša. To je še posebej uporabno na daljših poteh, ko menjavanje prestav lahko voznika utrudi.

 

Nastavljivo vzmetenje z dolgim hodom

Vzmetenje z dolgim hodom omogoča pnevmatikam, da ohranijo daljši in zanesljivejši stik s tlemi, celo na neravnem terenu. Z neodvisnim prednjim vzmetenjem gibanje enega prednjega kolesa ne vpliva na gibanje drugega kolesa. Tako je izboljšano upravljanje ATV-ja, saj bo natančneje premagoval neraven teren ter pri tem ohranil raven in nadzorovan položaj.

 

Široka šasija in velika oddaljenost agregata od tal

Kompaktna oblika agregata in vzmetenje z dolgim hodom omogočata, da se lahko z Yamahinimi ATV modeli zlahka zapeljete čez ovire na neravnem terenu. Široka šasija zagotavlja odlično stabilnost. Če naletite na oviro, bodo močne drsne plošče varovale agregat in šasijo štirikolesnika pred poškodbami.

 

Ergonomska zasnova

Pri upravljanju ATV-ja uporabljamo nenavadno kombinacijo mišic. YFM90R je zasnovan tako, da ga lahko vozijo vozniki od 8 leta naprej, ne glede na njihovo velikost in obliko postave.

 

 

  • Popolnoma avtomatski CVT prenos
  • Zanesljiv, lahek in tih 89 ccm agregat
  • Verižni pogon
  • Parkirna ročna zavora nameščena na krmilu
  • Omejevalec moči - prilagodite voznikovim sposobnostim
  • Zadnje hidravlične disk zavore
  • Udobna in elegantna zasnova v stilu R-serije
  • Primeren za starost od 8 let naprej

 

 Pošljite povpraševanje

 

 

Specifikacije

MOTOR

Prostornina88 cc
Hlajenje motorjazračno hlajenje
Tip motorjaEnovaljni, 4-taktni
Vrtina x Gib47 x 51 mm
Kompresijsko razmerje10.2 : 1
MazanjeSuhi karter
VžigSVR22 × 1
Sistem vžigaElektrično
MenjalnikAutomatic, F
Rezervoar za gorivo4.8 litrov

ŠASIJA

Prednje zavoreSealed double drum
Zadnje zavoreHydraulic disc
Prednja gumaAT 18 x 7-8
Zadnja gumaAT 18 x 9-8

DIMENZIJE

Skupna dolžina1490 mm
Skupna širina885 mm
Skupna višina910 mm
Višina sedeža654 mm
Medosje1010 mm
Najmanjša oddaljenost od tal265 mm
Suha teža120 kg