yamaha_257340_2013_yam_yfm450fwan-l_eu_dpbsnatv1_act_001_sqthb100.jpeg
Grizzly 450 EPS / SE

Opis

GRIZZLY 450 EPS

Vrhunski, vsestranski ATV srednje velikosti s servo krmilom.

Grizzly 450 EPS s svojo primerno velikostjo in električnim servo krmilom omogoča izjemno udobno vožnjo. Trpežen in zmogljiv agregat vam bo olajšal delo tudi ob najbolj napornih dnevih. Ob dolgem delovnem dnevu je ključnega pomena zagotavljanje udobja tudi pri najbolj utrujajočih pogojih. Grizzly 450 EPS je s svojo srednjo velikostjo namenjen prav za takšna opravila. Ker je opremljen z električnim servo krmilom, popolnoma neodvisnim zadnjim vzmetenjem, zadnjo mokro zavoro, pogonskim sistemom On-Command in enodelnim lahkim okvirjem, je vozilo izjemno okretno in s tem omogoča spretno upravljanje.

Filozofija zasnove tega vozila je v vsaki najmanjši podrobnosti usmerjena k vozniku, kar lahko opazite pri lahkih pnevmatikah in udobnem sedežu. Poleg tega porabi izjemno malo goriva, ne potrebuje veliko vzdrževanja in ga lahko opremite s številno priročno originalno opremo Yamaha. Grizzly 450 EPS je torej vrhunsko vsestransko ATV vozilo, s katerim boste opravili vse svoje delo.

 

Močan in zanesljiv agregat

Izjemna moč se nahaja v osrčju modela Grizzly 450 EPS. Tekočinsko hlajen, 421ccm agregat omogoča navor pri nizkih in srednjih vrtljajih, ki ga boste lahko uporabili kjerkoli in kadarkoli. Poleg tega prenos Ultramatic zagotavlja izredno moč zaviranja motorja celo pri delu na najbolj strmih pobočjih

 

Lahek okvir

Enodelni okvir zmanjša težo in hkrati prispeva k močnejši in trdnejši trdnejši konstrukciji vozila. Vključuje izredno trpežen končni prenos, ki je priključen na treh različnih točkah (običajno so priključeni le na dveh), za najboljšo zaščito pred obremenjenostjo pri rednem izvajanju težkih oprevil. Kratek in prožen stabilizator zagotavlja večjo podporo.

 

Električno servo krmilo EPS

Če so dnevi dolgi ali če se znajdete na težavnem terenu, vam bo električno servo krmilo pomagalo, glede na vašo velikost. Sistem uporablja podatke, ki jih posredujejo voznik in kolesa, in tako pomaga pri krmiljenju, daje povratne informacije, preprečuje zdrse na krmilu, generator izmeničnega toka visoke izhodne moči pa zagotavlja napajanje v vseh razmerah. Električno servo krmilo je enako kot pri modelu Grizzly 700 EPS, vendar z novim režimom delovanja elektronike za nadzor motorja.

 

On-Command® Pogonski sistem

Yamahin sistem On-Command z 2 ali 4 kolesnim pogonom ter 4 kolesni pogon z zaporo diferenciala, ki se vključi samo s pritiskom na gumb in omogoča preprosto menjavanje načina vožnje, zato se vozilo skoraj takoj prilagodi na spremembe terena po katerem vozite.

 

Neodvisno nastavljivo vzmetenje z dolgim hodom

Vzmetenje z dolgim hodom omogoča zanesljivejši stik pnevmatik s tlemi, celo na neravnem terenu. Prednje vzmetenje z dvojno A-roko in neodvisno zadnje vzmetenje omogočata modelu Grizzly 450 EPS, da se prilagodi vsem površinam in zagotavlja izjemno oddaljenost agregata od tal. Nastavitev trdote vzmeti pa omogoča optimalno upravljanje za vsakega voznika in tovor,

 

Mokre disk zavore na vseh kolesih

Trpežen in zatesnjen zavorni sistem z več diski varuje sistem pred zamašitvijo z blatom ali kamni, ki jih med vožnjo vrže izpod koles. Omogoča tudi boljše in zanesljivejše ustavljanje ter enostavno nastavitev.

 

Visoka nosilnost

Grizzly 450 EPS zagotavlja odlično nosilnost in zlahka prevaža tovor do 120 kg, in sicer 40 kg na prednjem prtljažniku in 80 kg na zadnjem prtljažniku. Lahka vlečna kljuka pa omogoča tudi vleko tovora do 600 kg.

 

Udobje in praktičnost

Lahek sedež, ki omogoča tudi udobno vožnjo v hladnem vremenu, in vrsta trpežne ter praktične originalne dodatne opreme, kot so vlečni vitli, snežni plug, dodatna osvetlitev, polnilci za akumulatorje, itd., ki bodo pa poskrbeli za manj napora pri težkih opravilih.

 

 

 • Tekočinsko hlajen, 2-ventilski, 421 ccm agregat
 • Prenos Ultramatic s klinastim jermenom (prestave L/H/N/R/P)
 • Pogonski sistem On-Command z 2 ali 4 kolesnim pogonom + zapora diferenciala
 • Vrhunski vsestranski in zanesljiv ATV
 • Odlična okretnost z električnim servo krmilom
 • Neodvisno zadnje vzmetenje
 • Zračni filter dostopen brez orodja
 • Zatesnjena mokra zavora
 • Vgrajeni močni in priročni prtljažniki
 • Nizka poraba goriva
 • Optimalna ergonomska oblika
 • Več-funkcijski LCD zaslon s prikazovalniki

 

 Pošljite povpraševanje

 

Specifikacije

MOTOR

Prostornina421ccm
Hlajenje motorjaTekočinsko hlajenje
Tip motorja1-valjni, 4-taktni, SOHC, 4-ventilski
Vrtina x Gib84.5 mm x 75.0 mm
Kompresijsko razmerje10.0 : 1
MazanjeOljna črpalka
Uplinjene/Dovod gorivaKarburator BSR33/1
SklopkaUltramatic® V-jermen z motorno zavoro in prestavami H/L/N/R/P
VžigElektronski
Sistem vžigaDC-CDI
PogonKardan, On-Command® 2WD ali 4WD ter 4WD z zaporo diferenciala
Rezervoar za gorivo15.0 litres
Rezervoar za olje2.6 litres

ŠASIJA

Prednje vzmetenjeNeodvisna dvojna A roka, z nastavljanjem preobremenitve - 5 položajev, 160 mm hod
Zadnje vzmetenjeNeodvisna dvojna A roka, z nastavljanjem preobremenitve - 5 položajev, 180 mm hod
Prednje zavoreDvojni hidravlični diski
Zadnje zavoreZaprti diski v oljni kopeli
Prednja gumaAT 25 x 8 - 12
Zadnja gumaAT 25 x 10 - 12

DIMENZIJE

Skupna dolžina1,993 mm
Skupna širina1,120 mm
Skupna višina1,093 mm
Višina sedeža840 mm
Medosje1,233 mm
Najmanjša oddaljenost od tal245 mm

MAX. DOVOLJENE TEŽE

Vlečna kljukavlečenje tovora do 600 kg
ZadajPrtljažnik spredaj 40KG Prtljažnik zadaj 80KG