yamaha_261025_2013_yam_fzr_eu_dgmc_act_005_sqthb100.jpeg
FZR

Opis

FZR

Vrhunska zabava z veliko mero adrenalina.

Model FZR je namenjen razburljivi športni vožnji za eno osebo, vendar mu trup iz lahkega materiala NanoXcel, 1.812 ccm agregat EFI s turbopolnilnikomin oblazinjen sedež omogočajo, da je vsestranski in hiter vodni skuter primeren tudi za dolga potovanja. Vodni skuter FZR povzdigne športno vožnjo za eno osebo na višjo raven, hkrati pa ponuja razkošje in vsestranskost. Z novim, oblazinjenim športnim sedežem se spremeni v izjemno zmogljiv in hiter vodni skuter za 2 osebi.

Kombinacija trupa iz izredno lahkega materiala NanoXcel in 1.812 ccm agregat EFI s turbopolnilnikom nudi izjemno moč in potisk, zaobljena kobilica ter oblika premca pa omogočata izredno ostre zavoje. Navdušeni boste nad okretnostjo, zanesljivostjo, vodljivostjo in stabilnostjo tudi na najbolj razburkanih vodah. Športno oblikovan zadek pa še bolj poudarja njegov impresivni značaj. Z edinstvenim teleskopskim krmilom lahko zlahka prehajate iz naprej nagnjenega položaja v stoječ stil vožnje.

Ugled vodilnega podjetja na svetu si je treba zaslužiti. Skuterji Waverunner so na trgu prisotni že vrsto let, najnovejši pa slovijo po okretnosti in vsestranski zmogljivosti na vodi, ki zaradi Yamahinega revolucionarnega razvoja izjemno učinkovite tehnologije 4-taktnega agregata, prekašajo vse druge modele. S trupom iz lahkega materiala NanoXcel in 4-taktnim agregatom s prisilnim polnjenjem zraka ter prostornino 1.812 ccm je Yamaha s svojo zasnovo in tehnologijo vodilna na področju inovacij in napredka. Dodatki prispevajo k razkošju celostne podobe, končni rezultat pa je kombinacija zmogljivosti, okretnosti, udobja, ki je primerna tako za križarjenja kakor tudi za izjemno športno vožnjo.

 

4-taktni, 4-valjni, DOHC agregat s 1.812 ccm in turbopolnilnikom

4-taktni agregat s prisilnim polnjenjem zraka in prostornino 1.812 ccm, ki je največja pri vodnih skuterjih doslej. To je ednini agregat v tej kategoriji, ki za delovanje uporablja navadno neosvinčeno gorivo. Vodni skuter FZR omogoča izjemen pospešek in učinkovitost pri velikih hitrostih, kar vam resnično požene kri po žilah.

 

Oblika trupa z dirkalnim navdihom

Posebno oblikovan trup iz lahkega materiala NanoXcel zagotavlja optimalne zmogljivosti v nemirnih vodah. Zaobljena kobilica omogoča okretnost pri zavijanju in prispeva k manjši obremenitvi voznika. Premec je oblikovan tako, da zagotavlja naravno vodljivost, okretnost in predvidljivost brez primere. Voznik je povezan z vodo kot še nikoli prej.

 

Oblazinjen športni sedež

Ergonomsko in stilsko oblikovan sedež nudi udobje visokega standarda in odličen občutek varnosti. Športna oblika in oblazinjenost nudita dodatno oporo zlasti med razburljivo vožnjo in zahtevnimi pogoji na morju, ki jih imajo vozniki plovil tako radi.

 

Edinstveno teleskopsko krmilo

S 3-stopenjskim teleskopskim krmilom, s katerim so opremljeni vodni skuterji FZS in FZR, lahko svojo držo prilagodite razmeram vožnje. Zavzemite klasično naprej nagnjeno držo ali pa vstanite za dodatno udobje med vožnjo v razburkanih vodah. Preklop med obema položajema je enostaven in hiter.


Q.S.T.S. Sistem za hitro nastavitev položaja trima

Edinstven Yamahin sistem QSTS poskrbi za izjemno prednost pred drugimi vodnimi plovili. Udobna vrtljiva ročica nudi odlično kontrolo 24-stopinjskega celotnega trim obsega, ki je s klikanjem nastavljiv v petih položajih. Predstavljajte si: ročico zavrtite naprej, da zaslišite "klik", naredite oster zavoj, nato jo zavrtite nazaj in se z vso hitrostjo odpeljete.

 

80-litrski prostor za shranjevanje s predalom za manjše predmete in držalo za pijačo

Na voljo je dovolj prostora za vse, kar potrebujete, da se preoblečete, in tudi za druge stvari, kot so maske, dihalke, plavutke, boje, jopič, sidro, vrvi, ... V priročen predal lahko shranite manjše osebne predmete, ki jih potrebujete med potjo, uporabljate pa ga lahko tudi kot držalo za pijačo in imate tako osvežitev vedno pri roki.


Daljinsko zaklepanje in omejitev hitrosti

Ta inovativen sistem je prvič predstavljen ravno s strani Yamahe. S pritiskom na daljinski upravljalnik se aktivira posebna funkcija "L" mode (Low RPM) način delovanja (nizki vrtljaji) , ki omejuje hitrost plovila - idealno za nadzor plovbe po marini. Za vašo varnost in brezskrbnost pa s preprostim pritiskom na drug gumb daljinskega upravljalnika onemogočite vžig, nepooblaščeno uporabo ali krajo vašega plovila.

 

 

 • 4taktni - 4valjni, DOHC, EFI agregat s 1.812ccm in turbopolnilnikim
 • Oblika trupa s tekmovalnim navdihom in športno oblikovanim zadkom
 • Sistem za hitro nastavitev trima (QSTS)
 • Edinstveno teleskopsko krmilo
 • Prvi daljinski varnostni sistem na tem področju s funkcijo "Lov RPM Mode"
 • Namestitev voznika v dirkalnem slogu
 • Udoben in športno oblazinjen sedež
 • Yamahin sistem nadzora motorja (YEMS)
 • Vzvratna prestava z nadzorom vrtljajev
 • Avtomatska potopna črpalka
 • Podaljšana krma za vkrcavanje in zložljiva stopnica za vkrcavanje
 • Predal za shranjevanje, dvojno držalo za pijačo in vodotesen prostor za shranjevanje

 

 Pošljite povpraševanje

 

 

Specifikacije

MARINE

Tip motorja4-stroke - 4-cylinder
Vrtina & gib86mm x 78mm
Prostornina1812 cc
Teža366 kg
UplinjenjeElektronski vbrizg goriva
Rezervoar za gorivo70 litrov
Rezervoar za olje4,3 litra
VžigTCI
MazanjeOljna črpalka
Dolžina3.35 m
Širina1.23 m
Višina1.16 m
Nosilnost1 - 2 osebe
Prostor za prtljago80.6 litrov
Kompresijsko razmerje8.6 : 1
IzpuhStandardni