yamaha_261190_2013_yam_vxs_eu_ssadnmc_act_004_sqthb100.jpeg
VXS

Opis

VXS

Spoznajte pravo moč in natančnost

Sedite na cenovno ugoden športni vodni skuter VXS. Izjemno zmogljiv 1.812 ccm agregat, združen s trupom iz izjemno lahkega in okretnega materiala NanoXcel, lahko pomeni samo eno - užitek. Vodni skuter VXS dokazuje, da je plovilo zmogljivo, saj nudi vrhunski pospešek in okretnost kot tudi učinkovitost. Skratka, tako lahko spoznate zabavo športne vožnje na cenovno ugoden način.

Trup in paluba iz izjemno lahkega in tehnološko dovršenega materiala NanoXcel skupaj z zmogljivim 1.812 ccm agregatom zagotavlja presenetljiv pospešek. Več-rebrna oblika trupa s polovičnim V-ugrezom pa je zasnovana tako, da poskrbi za natančno in izjemno samozavestno vodljivost, tudi pri vožnji treh oseb. Z novo preobleko v privlačni črni kovinski barvi ter prepoznavno odprtino za vstop sesalnega zraka v motor boste med vožnjo z vodnim skuterjem VXS razburkali morje in pritegnili mnoge poglede. Spoznajte njegovo moč in se zabavajte.

Yamaha je leta 1986 prvič predstavila vodne skuterje Waverunner, ki so znani po svoji okretnosti in zmogljivosti na vodi po vsem svetu. Danes so ti skuterji plod Yamahinega strokovnega značaja na področju učinkovite tehnologije 4-taktnih agregatov. Modela VXS in VXR, ki sta bila predstavljena leta 2011, združujeta športno oblikovan trup modelov VX, inovativno tehnologijo NanoXcel za izredno lahkotno vodljivost in nov agregat v tem razredu: velik, zmogljiv 1.812 ccm agregat, ki zagotavlja neverjetne pospeške in vrhunske zmogljivosti. VXS ponuja novo, dostopno raven zmogljivosti za navdušence nad vodnimi športi in pooseblja uživanje na vodi.

 

Visoko zmogljiv 4-taktni, 16-ventilski DOHC agregat s 1.812 ccm

VXS naznanja novo generacijo vodnih skuterjev. Visoko zmogljiv 4-valjni, 1,8 litrski DOHC agregat ponuja največjo prostornino v tem razredu, kar omogoča izjemno pospeševanje. Zaradi neprimerljive učinkovitosti postavlja agregat nove smernice, katerim lahko ostali le sledijo.

 

Več-rebrna oblika trupa s polovičnim V-ugrezom

Več-rebrna oblika trupa s polovičnim V-ugrezom omogoča izkoristek vseh zmogljivosti vodnega skuterja VXS: vodljivost v prostem teku, stabilnost in udobje. Zaobljena kobilica zagotavlja optimalno ravnotežje in oprijem med zavijanjem. Sicer pa ima oblika vodnega skuterja le en osnovni namen - omogoča okretnost na vodi.

 

NanoXcel® za najlažji trup vodnega skuterja

Izjemno lahek trup in paluba, ki sta ustvarjena s tehnologijo NanoXcel, pripomoreta k odličnemu pospeševanju, visoki hitrosti, okretnosti in izjemno varčni porabi goriva. Tehnologija NanoXcel ustvarja izredno močno intermolekularno vez za bolj gladko površino v primerjavi z konvencionalnimi metodami izdelave. Prav tako pa je material NanoXcel še 25% lažji kot ostali.

 

Več-funkcijska instrumentalna plošča z digitalnimi merilniki

Z bežnim pogledom na instrumentalno ploščo so vam na voljo vsi potrebni podatki. Merilnik vrtljajev prikazuje število vrtljajev agregata, merilnik nivoja goriva vas opozori kdaj morate napolniti rezervoar z gorivom, števec delovnih ur pa vas obvešča o času delovanja plovila. Na voljo imate tudi vrsto opozorilnih sistemov, vključno z indikatorji za preverjanje agregata s samodiagnostično funkcijo.

 

Podaljšana krma

"Fast back" stil novega vodnega skuterja VXS nam razkriva njegov športni značaj. Podaljšana krma izgleda odlično, poleg tega pa je primerna za počitek kot tudi za odlaganje vaše potapljaške ali druge opreme za vodo in vodne športe. Močna vlečna kljuka je še en pokazatelj kombinacije športnega duha in praktičnosti vodnega skuterja VXS.

 

Privlačna zasnova in oblika

Edinstveno oblikovana zunanjost je mogočna na vodi. Agresivno obliko poudarja "Fast back" stil:nagib zadnjega dela sedeža do podaljšane krme. Dodaten dovod sesalnega zraka v agregat - v pravi prenovljeni obliki - nameščen na premcu. Dovršena oblika izraža športni značaj vodnega skuterja VXS.

 

Daljinsko zaklepanje in omejitev hitrosti

Ta inovativen sistem je prvič predstavljen ravno s strani Yamahe. S pritiskom na daljinski upravljalnik se aktivira posebna funkcija "L" mode (Low RPM) način delovanja (nizki vrtljaji) , ki omejuje hitrost plovila - idealno za nadzor plovbe po marini. Za vašo varnost in brezskrbnost pa s preprostim pritiskom na drug gumb daljinskega upravljalnika onemogočite vžig, nepooblaščeno uporabo ali krajo vašega plovila.

 

 

 • Visoko zmogljiv 4 taktni, 16-ventilski DOHC agregat s 1.812 ccm
 • Kompaktna in lahka oblika trupa s polovičnim V-ugrezom
 • Izjemno lahek trup in paluba iz NanoXcel materiala
 • Športni sedež v dveh barvnih odtenkih, za 3 osebe
 • Kromirani deli in odprtina za vstop sesalnega zraka
 • Vzvratna ogledala za večji nadzor
 • Vzvratna prestava za večje udobje
 • Daljinsko zaklepanje in znižanje vrtljajev
 • Podaljšana krma in vlečna kljuka
 • Proti-zdrsne talne obloge Hydro-Turf
 • Prostor za shranjevanje na premcu in predal za dokumente
 • Izjemno nizki stroški vzdrževanja

 

 Pošljite povpraševanje

 

 

Specifikacije

MARINE

Tip motorja4 taktni - 4 valjni, DOHC
Vrtina & gib86 X 78
Prostornina1.812 ccm
Teža327 kg
UplinjenjeElectronic Fuel Injection
Rezervoar za gorivo60L
Rezervoar za olje4,3L
MazanjeMokri karter
ZagonElektrični
Trimnastavljiv
Garancija2 leti (privatna uporaba)
Dolžina3.22 m
Širina1.17 m
Višina1.16 m
Prostor za prtljagoveč shranjevalnih prostorov skupaj 57L
Število oseb1-3 osebe
KrmaNanoExcel trup - izredno lahek