2012-Yamaha-F50-F60-EU-NA-Action-001_sqthb100.jpeg
F50 / F60

Opis

F50 / F60 - Maksimalni užitek

Izjemno nizka stopnja emisij. Ni potrebno, da za vaše užitke na vodi plačuje okolje. Motor F50 in F60 sta izdelana na podlagi Yamahinih najsodobnejših tehnologij in sta v svojem razredu najbolj prijazna okolju ter najvarčnejša. Kompaktna motorja F50 in F60 sta idealna za vleko smučarjev ali deskarjev na vodi. Omogočata, da se na vodi zabavate s čisto vestjo, saj sta najčistejša in najvarčnejša.

Yamahin sistem za elektronsko vbrizgavanje goriva (EFI) nudi čistejše izgorevanje in učinkovito porabo goriva. To so motorji za osupljivo moč, večji navor pri srednjih vrtljajih in velike hitrosti. Motorja F50 in F60 se ponašata tudi z vrsto Yamahinih posebnosti, ki zagotavljajo prijetno, udobno in užitkov polno vožnjo. Sem spadata širokokotni sistem Power Trim & Tilt, ki omogoča popoln nadzor za sproščeno vožnjo, in sistem vžiga Prime Start za zagon, ki je tako enostaven kot zagon avtomobila.

 

Izjemno gladko 4-valjno delovanje

Yamaha prisega na moč 4-taktov ali valjev in to upošteva tudi pri svojih motorjih. Prav zato je Yamaha, ki je pionir v 4-taktni tehnologiji, še izboljšala svoje 4-valjne motorje modela F50 in F60 z zmogljivim dolgim hodom, ki tako omogoča izjemno delovanje z veliko moči in nizko stopnjo hrupa ter tresljajev.

 

Digitalni mrežni prikazovalniki

Na več digitalnih instrumentih si lahko ogledate informacije, ki jih potrebujete za izboljšanje zmogljivosti in učinkovitosti motorja. Večfunkcijski obratomer pa prikazuje več podatkov ; število vrtljajev motorja, število delovnih ur, kot trima, pritisk olja in opozorilne luči. Na merilniku za hitrost / porabo goriva so prikazani podatki o hitrosti, količini goriva v rezervoarju za gorivo in podatki o varčevanju z gorivom.

 

Mikro računalnik (modul za kontrolo motorja)

Zanesljiv mikroračunalnik ECM so možgani vašega izvenkrmnega motorja. Neprekinjeno nadzoruje vse vnesene podatke in nastavitve ter tako omogoča gladko delovanje in optimalni čas vžiga. Poleg tega tudi samodejno vklaplja opozorilne in varnostne sisteme. Enostaven priključek za lap-top računalnik omogoča Yamahinim pooblaščenim serviserjem takojšnjo diagnostiko kakršnihkoli morebitnih težav.

 

Yamahina zaščita pred krajo izvenkrmnega motorja Y-COP

Sistem za blokado zagona Y-COP je učinkovit in enostaven za uporabo. Z gumbom na ličnem in preprostem daljinskem upravljalniku lahko zaklenete in odklenete motor. Sistem preprečuje nepooblaščeno uporabo čolna z izvenkrmnim motorjem, zaradi česar ste lahko popolnoma brez skrbi, ko ga zapustite brez nadzora.

 

Napredni opozorilni sistem

Yamahini motorji so znani po zanesljivem delovanju in po tem, da dolgo ohranijo svojo vrednost. Opozorilni sistemi teh motorjev nadzorujejo pritisk olja, temperaturo motorja ter druga pomembna stanja in vas v primeru težav opozorijo z jasnimi zvočnimi in vizualnimi opozorili. Če se pojavi napaka, se vrtljaji motorja samodejno zmanjšajo, kar zagotovi njegovo zaščito med vožnjo do obale.

 

Širokokotni Power Trim & Tilt

Odkrijte vsestranskost in moč Yamahinih motorjev. Izjemna odzivnost na pritisk gumba, s katerim enostavno nastavite Trim (nastavitev optimalnega nagiba) in Tilt (dvig motorja iz vode). Položaj trima je nastavljiv v razponu med -4 stopinjami in + 16 stopinj. Negativen trim izboljša pospešek in povzroči, da se čoln hitreje dvigne na gladino.

 

PrimeStart™ sistem vžiga

Izvenkrmni motor zaženete tako enostavno kot motor avtomobila, tudi kadar je motor hladen. Yamahin sistem PrimeStart skrbi, da motor nemudoma vžge vsakič, ko ga želite zagnati elektronsko ali ročno.

 

Sistem spiranja s svežo "sladko" vodo

Lahko dostopen priključek na zunanji sprednji strani motorja omogoča preprosto spiranje soli in umazanije vodnih kanalov. Pri tem vam motorja ni potrebno zagnati, le priključite cev in izperete. To je zelo učinkovit način za preprečevanje korozije in podaljšanje življenske dobe izvenkrmnega motorja.

 

  • Sistem EFI za čistejše okolje in večje zmogljivosti
  • Digitalni mrežni prikazovalniki
  • Mikroračunalnik ECM (modul za kontrolo motorja)
  • Sistem PrimeStart za enostaven zagon
  • Yamahina zaščita pred krajo izvenkrmnega motorja (Y-COP)
  • Širokokotni sistem Power Trim & Tilt za odličen nadzor
  • Nastavljivi vrtljaji za vožnjo pri nizki hitrosti
  • Yamahina popolna protikorozijska zaščita (YDC-30)
  • Povratni sistem izpušnih plinov
  • Zaščita pred zagonom v prestavi

 

 

Specifikacije

MARINE

Tip motorja4-taktni, 4-valjni, SOHC
Vrtina & gib65mm x 75mm
Prostornina996 cm3
MočF60: 44.1 kW / 5.500 obr/min, F50: 36.8 kW / 5.500 obr/min
Poln plin5000~6000 obr/min
TežaF60CETL: 114.0 kg, F50FETL: 114.0 kg
UplinjenjeElektronski vbrizg goriva
Rezervoar za gorivoZunanji 25 lit (s priključki)
Rezervoar za olje1,9 litra
Sistem vžigaTCI
MazanjeOljna črpalka
Navitje/Alternator12V - 16A
Prestavno razmerje1.85 (24/13)
ZagonElektrično - Daljinska komanda
KrmiljenjeDaljinska komanda
Kontrole plina in menjalnikaDaljinska komanda
TrimF60: Power Trim & Tilt, F50: Power Trim & Tilt (FET)
Osdolga os - priporočena višina krme 527 mm