yamaha_263983_2013_yam_xtz1200wc_eu_dpbmc_sta_001_sqthb100.jpeg
XTZ1200 ST Worldcrosser

Opis

XTZ1200 Super Tenere Worldcrosser - Pravi pustolovec

Motorno kolo XTZ1200 Super Tenere Worldcrosser je opremljen s številnimi lahkimi karbonskimi deli in posebej oblikovanimi zaščitami iz črnega anodiziranega aluminija, zato je kos tudi najzahtevnejšim terenom. Z najnovejšo dodatno opremo Worldcrosser, ki jo lahko kupite pri pooblaščenem Yamahinem trgovcu, lahko motorno kolo Super Tenere predelate v Super Tenere Worldcrosser, ter tako ustvarite eno izmed najtrpežnejših motornih koles, ki smo jih izdelali do sedaj.

V opremo Worldcrosser za retro videz motorja spadajo lahke karbonske plošče ogrodja in posebne zaščite šasije iz črnega anodiziranega aluminija, ki motorno kolo Super Tenere pripravijo tudi na najzahtevnejše pustolovščine. Oprema Worldcrosser ne vsebuje izpuha Akrapovič, opreme za meglenke in terenskih pnevmatik, ki so prikazanih na slikah. Izpušni sistem Akrapovič, oprema za meglenke, posebne pnevmatike, aluminijasti kovčki, itd. so na voljo pri Yamahinih pooblaščenih trgovcih.

 

Stranski pokrovi

Motorno kolo Worldcrosser je opremljeno s številnimi karbonskimi deli čudovitega videza, kot so edinstveni novi stranski pokrovi. Trpežni in lahki stranski pokrovi imajo na zračnikih aluminijasto mrežo, ki pripomore k edinstvenemu videzu tega motorja za pustolovščine z izjemnimi specifikacijami.

 

Zaščita okvirja

Motorno kolo Worldcrosser je opremljeno tudi z lahkimi zaščitami okvirja iz karbona, ki še dodatno izboljšajo njegovo trpežnost pri vožnji po terenu. Ti izjemno trpežni deli ščitijo cevasti okvir pred obrabo, ki jo povzročijo škornji voznika, in tako zmanjšajo njene učinke ter ohranjajo lep videz motorja.

 

Zaščite vilic

Lahke karbonske zaščite varujejo 43 mm cevi vilic pred umazanijo in letečimi delci ter hkrati poskrbijo za izjemen videz motornega kolesa Worldcrosser. Trpežne zaščite so izdelane tako, da se tesno oprijemajo in tako omogočajo še boljšo stransko zaščito zunanjih cevi vilic

 

Zaščita pogonske gredi

Podjetje Yamaha je izdelalo različne dele iz črnega anodiziranega aluminija, ki ščitijo dele šasije pri vožnji v najskrajnejših razmerah terenske vožnje. Posebej zasnovana zaščita pogonske gredi še dodatno varuje ohišje gredi in pesto zadnjega kolesa, kadar vozite po kamnitem ali brazdastem terenu.

 

Zaščitna plošča za podvozje

Poleg številnih zaščit, s katerimi je opremljeno trpežno motorno kolo Worldcrosser za pustolovščine, je nameščena tudi vzdržljiva aluminijasta zaščitna plošča za podvozje. Njena trajna zasnova varuje ročične gredi in izpušni kolektor pred kamenjem, štori in letečimi delci, služi pa tudi kot drsna plošča, če pri vožnji zadenete z dnom ob neravno podlago.

 

Zaščita zadnje zavore

Vzdolž aluminijastih zadnjih vilic je nameščena lahka zaščita iz črnega anodiziranega aluminija, ki varuje zadnje zavorne čeljusti in cevi. Kadar ste daleč od doma, ste lahko brez skrbi, saj so Yamahini strokovnjaki motorno kolo Worldcrosser opremili z najboljšim zaščitnim sistemom, ki preprečuje naključne poškodbe motorja.

 

Set nalepk Worldcrosser

V kompletu opreme za motorno kolo Worldcrosser so tudi nalepke s poslikavami, s katerimi lahko še bolj poudarite posebne lahke dele motorja ter poskrbite za edinstven videz svojega modela Super Tenere. Nalepke "Yamaha Speedblock" poudarijo videz zaslona, stranski pokrov, zaščite okvirja in zaščitne plošče za podvozje ter so na voljo v rdeči barvi ali v kombinaciji rumene in črne barve.

 

Zaščita velikega 23-litrskega rezervoarja za gorivo

V dodatni opremi motornega kolesa Worldcrosser najdete tudi posebne samo-lepljive blazinice za zaščito rezervoarja za gorivo, ki so izdelane iz trajnega poliuretana. Blazinice ščitijo barvno poslikavo rezervoarja pred praskami in odrgninami ter hkrati nudijo motoristu uporaben oprijem za kolena pri vožnji sede ali stoje.

 

 

  • Vrstni 2-valjni agregat s kardanskim prenosom - 270-stopinjska glavna gred
  • Nizka uravnotežena masa za spretno upravljanje
  • Dovršen centralni zavorni sistem UBS
  • ABS zavorni sistem
  • YCC -T, 3-stopenjski nadzor zdrsa, Yamahina D-funkcija
  • Trdna aluminijasta platišča z naperami in brez zračnic
  • Nastavljivo prednje in zadnje vzmetenje
  • Nastavljiva višina sedeža
  • Velik 23-litrski rezervoar za gorivo
  • 3 LETA GARANCIJE

 

Pošljite povpraševanje

 

 

Specifikacije

MOTOR

Prostornina1.199 ccm
Hlajenje motorjatekočinsko
Tip motorja4 taktni, 2 cilindrični, DOHC, 4 ventilski agregat
Vrtina x Gib98.0 mm x 79.5 mm
Kompresijsko razmerje11.0 : 1
Največja moč80.9kW (110PS) @7,250rpm
Največji navor114.1 Nm(11.6kgf+m) @6,000 rpm
MazanjeSuhi karter
Uplinjene/Dovod gorivaElektronsko vbrizgavanje goriva
Sklopkamokra, večploščna
VžigTwin spark
Sistem vžigaElektronski
MenjalnikRočni - 6-prestav
PogonElektronski
Rezervoar za gorivo23 litrov
Rezervoar za olje4.2 litra

ŠASIJA

Prednje vzmetenjeTeleskopske vilice
Zadnje vzmetenjeNihajna roka
Prednje zavoreHydraulic Twin FI-310 mm wave diski
Zadnje zavoreHydraulic Single FI-282 mm wave diski
Prednja guma110/80R19M/C 59V
Zadnja guma150/70R17M/C 69V
Hod spredaj190 mm
Hod zadaj190 mm

DIMENZIJE

Skupna dolžina2,250 mm
Skupna širina980 mm
Skupna višina1,410 mm
Višina sedežaNastavljiva: 845-870 mm
Medosje1,540 mm
Najmanjša oddaljenost od tal205 mm
Mokra teža261kg