2016_YAM_MT07_EU_MS1RB_ACT_003_sqthb100.jpeg
MT-07

Opis 

Stopite v ospredje

 MT-07 je nova vrsta motocikla katerega namen je da na ulice vrača zabavo, cenovno dostopnost vsakomur in užitek. In skoraj vse na tem novem naked motociklu – od izvrstnega navora do agilnega okvirja in izredna ekonomičnost – naredi ga izvrstnega, prav tako za nove neizkušene voznike kakor tudi za izkušene, zahtevne voznike.

Povsem novi 689ccm agregat z dvemi vrstnimi cilindri, kateri uporablja našo »crossplane philosophy« neenakomernim razporedom vžiga, s katerim je omogočen linearen navor za izredne zmogljivosti. MT-07 je takorekoč opremljen s kompaktnim in lahkim okvirjem za fantastično agilnost in enostavno vodljivost. Yamaha MT-07. Ne obstaja boljši razlog za vožnjo.

Dostopen MT-07 bo pokazal novim voznikom popolnoma vse kar predstavlja vožnjo, vrhunski motocikel in uživanje v vožnji na dveh kolesih. To motorno kolo je pripravljeno spomniti izkušene voznike na to, kar so do sedaj pogrešali. Naš dizajnerji so se fukusirali predvsem na to, kar je za voznika najpomembnejše. Razvili so povsem nov ekonomičen 689ccm agregat z dvemi vrstnimi cilindri kateri ponuja veliko vzburjenje vozniku zahvaljujoč velikemu linearnemu navoru pri nizkih in srednjih vrtljajih agregata. Za kontrolo in enostavno upravljanje smo opremili ta motocikel z enim najlažjih, najožjih in agilnih okvirjev v svojem razredu.
 

Dizajn z maso "nagnjeno naprej

Novi MT-07 karakterizira dizajn z maso "nagnjeno naprej" katera izkazuje atletsko postavo in kaže občutek moči. Ozek rezervoar goriva prinaša kompakten izgled motocikla ter nudi izvrstno namestitev kolen - med tem pa lahki vsisi zraka in aluminijasti bočni pokrovi dajejo športni izgled.

 
Standardne MT karakteristike

Z oglatimi vzvratnimi ogledali, LED zadnjim svetilom ter dizajnom z maso "nagnjeno naprej", podobno kot pri bratu MT-09 je očitna. Druge karakteristike vključujejo lahka aluminijasta 10-kraka platišča kot tudi formirana Z-oblika vsisa zraka ter izpušne cevi.

 
Odzivne performanse, dostopnost, ekonomičnost

Z povsem novim tekočinsko hlajenim agregatom, lahkim okvirjem ter modernim stilom je MT-07 neverjetno vsestranski naked motocikel kateri uspeva v kombiniranju odzivnih performans, dostopne cene in izjemne ekonomičnosti goriva - bo navdušil tako mlade voznike kot že izkušene, zahtevne motoriste.

 
Lahek in ozek okvir

Za enostavno in lahkotno upravljanje, je novi MT-07 opremljen z lahkim in ozkim jeklenim okvirjem. V kombinaciji z kompaktnim med-osovinskim razmakom ter naprednim sistemom vzmetenja, ta čvrst in lahek okvir ponuja odzivnejšo in privlačno vožnjo za vsakogar.

 
Narejen za optimalni užitek v vožnji

Ta motocikel je zamišljen, da ponudi vozniku vzburjenje skupaj z izjemnim nadzorom vožnje. Dimenzije okvirja in distribucija mase so natančno nameščeni za maksimalen občutek užitka med vožnjo ter nudijo vozniku optimalno povezanost z motociklom.

 
Povsem novi 2-valjni, vrstni, 689ccm agregat

To kar prinaša poseben karakter temu motociklu je povsem novi 2-valjni, vrstni, 689ccm, tekočinsko hlajen agregat, kateri je razvit po Yamahinem "Crossplane Philosoph" dizajnu. Z neenakomernim razporedom vžiga, 270-stopinjskim zamikom glavne gredi ponuja izjemen navor v nizkih in srednjih vrtljajih agregata.

 
Digitalni instrumenti z LED zaslonom

Visoko-napredni instrumenti so nameščeni direktno na krmilo, da bi ponudili vozniku jasen pogled na cesto pred njim. Enostaven in pregleden LED zaslon vklučuje prikazovalnik prestav, količino goriva v rezervoarju, prikazovalnik obr/min, ...

 
"Monocross" zadnje vzmetenje

Monocross zadnje vzmetenje karakterizira horizontalno postavljen amortizer, kateri je nameščen direktno pod blok agregata, da bi se privarčevalo na prostoru ter povečale performanse samega okvirja. Za več užitka pri upravljanju, je MT-07 opremljen s kratko zadnjo nihajno roko - 530mm, katera prinaša boljši občutek povezanosti med voznikom in motociklom.

 

 

 • 689ccm, 2-valjni, vrstni agregat
 • 4-taktni, tekočinsko hlajen
 • Crossplane Philosophy« dizajn z 270-stopinjskim zamikom glavne gredi
 • Močan in lineren navor
 • Izjemno nizka in učinkovita poraba goriva
 • Narejen za optimalni užitek voznika
 • Izredno nizka teža – samo 164kg
 • Agilen in enostaven za upravljanje
 • Lahka aluminijasta platišča z 10-imi kraki
 • Digitalni instrumenti z LED zaslonom
 • Dvojni 282mm prednji diski in 4-batne zavorne čeljusti

 

 

Pošljite povpraševanje

 

 

 

Specifikacije

 

 

Engine


Engine type 2-Cylinder, liquid-cooled, 4-stroke, DOHC, 4-valves
Displacement 689 cm³
Bore x stroke 80.0 mm x 68.6 mm
Compression ratio 11.5 : 1
Maximum power 55.0 kW (74.8PS) @ 9,000 rpm
Maximum Torque 68.0 Nm (6.9 kg-m) @ 6,500 rpm
Lubrication system Wet sump
Carburettor Fuel Injection
Clutch Type Wet, Multiple Disc
Ignition system TCI
Starter system Electric
Transmission system Constant Mesh, 6-speed
Final transmission Chain

 

Chassis


Frame Diamond
Front suspension system Telescopic forks
Front travel 130 mm
Caster Angle 24º 50
Trail 90 mm
Rear suspension system Swingarm, (Link type suspension)
Rear Travel 130 mm
Front brake Hydraulic dual disc, Ø 282 mm
Rear brake Hydraulic single disc, Ø 245 mm
Front tyre 120/70 ZR 17M/C(58W) (Tubeless)
Rear tyre 180/55 ZR 17M/C(73W) (Tubeless)

 

Dimensions


Overall length 2,085 mm
Overall width 745 mm
Overall height 1,090 mm
Seat height 805 mm
Wheel base 1,400 mm
Minimum ground clearance 140 mm
Wet weight (including full oil and fuel tank) 179 kg / ABS 182 kg
Fuel tank capacity 14 L
Oil tank capacity 3.0 L