2018_YAM_MXT850_EU_DNMG_ACT_001-55392_sqthb100.jpeg
NIKEN-NOVO

 

Opis

Vozite revolucijo

 Radikalni novi NIKEN je del vaše prihodnosti. Pripravljen je na to, da vam ponudi povsem novo dimenzijo nadzora vožnje. Radikalni vsestranski trikolesni motor z našo edinstveno tehnologijo več nagibnih koles se ponaša z enkratnimi voznimi lastnostmi ter občutki. Vijugaste ceste so njegovo naravno okolje. Nagibni sprednji kolesi vam dajeta občutek boljšega oprijema, ko se NIKEN samozavestno loti zavojev. NIKEN s svojo drzno in futuristično obliko daje vtis odločnosti na cesti. 3-valjni agregat s prostornino 847 cm3 in obilo navora ter lahka hibridna šasija zagotavljata vznemirljivo športno vožnjo in udobje na daljših razdaljah. Vozite revolucijo.

 

S samozavestjo v zavoje

Ključ do izjemnih športnih in potovalnih lastnosti modela NIKEN je v tehnološko naprednem sprednjem delu. Edinstvena
zasnova z nagibnima sprednjima kolesoma ustvari veliko stično površino s cestiščem, kar prinaša veliko prednosti. Ko se z modelom NIKEN nagnete v zavoj, občutite naravno stabilno lego, ki vliva zaupanje tako v hitrih zavojih kot tudi na
raznovrstnih mokrih ali suhih cestnih površinah. Kot lahko od tako naprednega motocikla pričakujete, je NIKEN opremljen z vrsto tehnologij elektronskega nadzora, vključno s sistemi YCC-T, D-MODE, TCS in tempomatom, prav tako pa se ponaša z drsno sklopko in hitrim menjalnikom.

 


Nova tehnologija nagibnih koles "Leaning Multi Wheel" (LMW)

Napredna tehnologija več nagibnih koles (LMW) modela NIKEN omogoča vznemirljivo in samozavestno doživetje v zavojih. Yamahina edinstvena krmilna zasnova Ackermann z vzporednima štirikotnima rokama in samonosnim teleskopskim vzmetenjem daje boljši občutek stabilnosti in oprijema v zavojih na najrazličnejših cestnih površinah.


Drzna in futuristična oblika

Model NIKEN z nagibnima sprednjima kolesoma, dvocevnimi obrnjenimi vilicami in širokim kolotekom daje vtis mogočnih ter revolucionarnih voznih lastnosti. Mišičasta in športna oblika s futuristično masko z dvojnim žarometom ter integrirano posodo za gorivo ustvari drzen in edinstven profil.


Hibridna šasija

Naraven občutek krmiljenja z okretnostjo športnega motocikla in zanesljivostjo v zavojih smo dosegli s posebej zasnovanim hibridnim okvirjem. Krmilna glava iz litega železa je povezana z osjo nihajne roke iz litega aluminija z železnimi cevmi, kar omogoča trdnost, togost in prožnost, kjer je to potrebno.


3-valjni agregat CP3 s prostornino 847 cm3

3-valjni agregat modela NIKEN s prostornino 847 cm3 in obilo navora smo razvili iz izjemno uspešnega agregata, uporabljenega pri Yamahinih modelih MT-09 in Tracer 900. Izjemne zmogljivosti v zahtevnih in zavitih voznih situacijah smo dosegli s pomočjo posebnih nastavitev vbrizgavanja goriva, nova zasnova glavne gredi pa prinaša odlične vozne
lastnosti ter gladko speljevanje.


Športna maska z dvojnim sprednjim LED-žarometom

Široka, navzdol zaobljena sprednja maska je opremljena z dvojnimLED-žarometom, ki poudarja športen in samozavesten značaj modela NIKEN, dvojna pozicijska luč pa poudarja moč ter stabilnost sprednjega para koles. Ogledali v slogu modela YZF-R1 imata vgrajena LED-smernika, ki še dodatno poudarita drzen in futurističen videz.


Globok 45-stopinjski kot nagiba

Tehnološko napredni sprednji del zaznamujeta 15-palčni kolesi s posebej zasnovanima pnevmatikama z merami 120/70R15, ki nudita visoko raven oprijema za samozavestnejši občutek pri zaviranju kakor tudi zavijanju. Napredni sprednji del s tehnologijo LMW in 410-mm kolotekom omogoča globok kot nagiba do 45 stopinj, kar zagotavlja povsem novo doživetje v zavojih.

 Pošljite povpraševanje

 

 

Specifikacije

 

Agregat NIKEN

Tip agregata 3- valjni, 4-taktni, Tekočinsko hlajen, DOHC, 4-ventilski
Prostornina 847 cm³
Vrtina x gib 78,0 mm x 59,1 mm
Kompresijsko razmerje 11,5 : 1
Maksimalna moč 84,6 kW (115,0PS) @ 10.000 obr/min
Različica z omejeno močjo N/A
Maksimalen navor 87,5 Nm (8,9 kgf+m) @ 8.500 obr/min
Sistem podmazovanja Moker karter
Tip sklopke Mokra, več-ploščna
Sistem vžiga TCI
Prenos Konstantni, 6-prestav
Končni prenos Veriga
Poraba goriva N/A
CO2 emisije N/A


Šasija NIKEN

Track 410 mm
Okvir Diamant
Hod prednjega vzmetenja 110 mm
Kot vilice 20º
Predtek 74 mm
Sistem prednjega vzmetenja Dvojne obrnjene teleskopske vilice
Sistem zadnjega vzmetenja (Vzmetenje veznega tipa)
Hod zadnjega vzmetenja 125 mm
Prednja zavora Hidravlična dvojna koluta, Ø 298 mm
Zadnja zavora Hidravlični enojni disk, Ø 282 mm
Prednja pnevmatika 120/70 R 15
Zadnja pnevmatika 190/55 R 17
Opomba Dual front tyres


Dimenzije NIKEN

Skupna dolžina 2.150 mm
Skupna širina 885 mm
Skupna višina 1.250 mm
Višina sedeža 820 mm
Medosna razdalja 1.510 mm
Najmanjša oddaljenost od tal 150 mm
Teža (z vsemi polnimi rezervoarji) 263 kg
Prostornina rezervoarja za gorivo 18 L
Prostornina rezervoarja za olje 3,4 L