2017_YAM_XVS950CUASP_EU_DNMN_STA_001_sqthb100.jpeg
XV950R

Opis

Navdihnjen s preteklostjo, ustvarjen za prihodnost

Vozniki po vsem svetu Yamahine motorje predelujejo po meri, in tako že uveljavljenim klasičnim videzom dodajo še lasten pridih. Yamaha sedaj odpira vrata izdelavi po meri za vsakega voznika - z modelom bober XV950, ki značaj in osebnost tistih originalnih kreacij strne v novem japonskem neo retro videzu.

kompakten in eleganten model XV950 z nizko nameščenim sedežem omogoča prefinjeno in okretno vožnjo, pri tem pa ohranja značaj, ki je ključni del posedovanja tako samosvojega vozila. Jasno začrtan stil Yamahe in izkoriščanje izpostavljenih kovinskih delov poudarjata popolno preprostost motornega kolesa, medtem ko agregat V2 zagotavlja ognjevito delovanje ter brezpogojno zanesljvost.

Model XV950R sproščenemu značaju boberja doda element športne zmogljivost z nadgrajenim vzmetenjem.

 
 

Z gumo obložena sklopka za manjšo utrujenost voznika

Za pomoč med vožnjo po mestu je v mehanizem sklopke vgrajen gumiran blažilnik, kar pri pogosti uporabi pripomore k manjši utrujenosti voznika.


Zadnja LED luč in ergonomsko oblikovan rezervoar

Enojna okrogla prednja luč, okrogla zadnja LED luč, uporaba prednjih luči iz nerjavečega jekla in skrajšan blatnik skupaj prispevajo k izrazitemu bobber videz modela XV950R. Zaradi 12-litrskega ergonomsko oblikovanega rezervoarja za gorivo z osrednjo barvno črto in sedežne prevleke z videzom jelenjega usnja se bolj športni model XV950R razlikuje od modela XV950.


Agregat V-2 z vbrizgavanjem goriva

Zračno hlajen, 60-stopinjski agregat V-2 proizvaja 80Nm navora pri 3.000 vrt/min, zaradi česar je odličen za mestno vožnjo, kakor tudi za ognjevito zmogljivost zunaj mestnih omejitev. Valji agregata s prostornino 58 kubičnih palcev (942ccm) imajo kompozitno prevleko, bat pa je zaradi zanesljivosti in učinkovitosti izdelan iz kovanega aluminija.


Prenovljen sesalni sistem

Nov kompakten zračni filter, oblikovan za izjemno učinkovitost ter prispevanje k čistemu videzu motorja, je nameščen na desni strani agregata. Analiza pretoka in rezultati testov na cesti so pokazali, da ta nov zračni filter agregatu modela XV950 omogoča izvrsten navor pri nizkih vrtljajih.


Preoblikovan izpušni sistem in 3D upravljanje ECU

Novo 3D upravljanje časa vžiga in vbrizgavanje goriva krepi že tako izjemne pospeške agregata V2 pri srednji in nizki hitrosti, kar izboljšuje njegove zmogljivosti v mestni vožnji. Za prilagoditev temu novemu upravljanju vbrizgavanja goriva ter nadaljnjo krepitev pospeškov pri nizkih in srednjih vrtljajih, model XV950 vključuje tudi spremenjeno zasnovo izpušne cevi 2 - v - 1.


Nov jeklen okvir z dvojno kletko

Agregat V-2 ima trden sistem nastavitve, ki mu omogoča, da sunke agregata prenese do voznika. Kratka medosna razdalja zagotavlja lahkotno in okretno vožnjo za izjemno vodljivost, kakor tudi nevtralen in stabilen občutek pri vožnji. Tradicionalni videz dvojnih blažilnikov dopolnjujejo 41mm standardne vilice.


Popolnoma nova zasnova platišč

Da bi ohranili videz boberja, so na model XV950 nameščena 12-kraka lita platišča nove oblike, v velikosti 100/80-16 spredaj in 150/80-16. Ob športnem vzmetenju in plavajočem rotorju 295mm valovitih diskov, ta platišča in velikosti pnevmatik omogočajo optimalno ravnovesje delovanja, oprijema in občutka za cestišče.


Vitek izgled brez dodatkov

Edinstven, jasno začrtan stil Yamahe in izkoriščanje izpostavljenih delov poudarjata popolno preprostost tega motornega kolesa, medtem ko agregat V-2 zagotavlja njegovo bistvo. Model XV950 ima surov kovinski videz, med tem ko njegova zasnova ostaja preprosta, zmogljivost pa športna.

 

 

 • Zračno hlajen, 60-stopinjski, SOHC, V-2 agregat
 • Prenovljen sesalni sistem za izjemno učinkovitost
 • Kompakten zračni filter za boljši navor
 • Povečane zmogljivosti pri nizkih in srednjih vrtljajih
 • Izpušna cev 2-v-1 se prilagaja obliki agregata
 • Z gumo obložena sklopka, za manjšo utrujenost voznika
 • Pokrovi iz nerjavečega jekla
 • Okvir z dvojno kletko za lahkotno in okretno vodljivost
 • 12-kraka lita platišča, na voljo tudi s sistemom ABS - opcija
 • Valoviti 298mm diski s plavajočimi rotorji
 • Okrogla retro zadnja LED luč
 • 12-litrski ergonomsko oblikovan rezervoar za gorivo
 • Klasična japonska tehnologija v modernem bober stilu
 • Blažilniki z nastavljivim blaženjem
 • 3 LETA GARANCIJE

 

 

Pošljite povpraševanje