2017_YAM_XP500DX_EU_MDPBM1_ACT_006_sqthb100.jpeg
T-MAX DX

Opis 

 

TMAX DX. Postavite nova pravila MAX

Prestižni TMAX DX se lahko pohvali z najbogatejšo opremo, ki jo lahko najdete na kateremkoli modelu TMAX.

Ne glede na to, ali ga uporabljate za prevoz na delo ali za zabavne daljše vožnje, elektronsko nastavljiv vizir omogoča izbiro optimalne višine v samo nekaj sekundah, s tempomatom pa bodo daljša potovanja še večji užitek. Z dvostopenjskim sistemom D-MODE lahko preklopite na najustreznejši način delovanja agregata za mestno ali športno vožnjo. Oprema vključuje sistem za preprečevanje zdrsa koles, sistem vžiga brez ključa, večji prostor za shranjevanje in tehnološko napredne instrumente TFT. TMAX DX z ekskluzivnimi ogrevanimi ročicama in sedežem, nastavljivim zadnjim vzmetenjem, aplikacijo My TMAX Connect in posebno barvno paleto ne bo samo postavil novih pravil TMAX. Postavil jih bo na glavo. Model DX ima dodatno od SX modela tudi naslednjo opremo: Nastavljivo vzmetenje zadaj, električno nastavljivo vetrobransko steklo, gretje ročic, gretje voznikovega sedeža, tempomat, zaklepanje predala s pametnim ključem, pnevmatike Dunlop.

 

MAX razkošje, MAX slog

TMAX DX je opremljen s sistemom D-MODE, ki omogoča preklapljanje med dvema načinoma delovanja agregata, kar zagotavlja vrhunski nadzor vožnje ter možnost izbire med mestnimi in športnimi zmogljivostmi. Elektronsko nastavljiv vizir, ogrevani ročici in sedež omogočajo razkošno udobje vožnje v vseh letnih časih, s tempomatom pa bodo daljše vožnje prijetnejše. Sistem TMAX Connect nudi izboljšano povezljivost. Z najnovejšo dinamično zasnovo in aluminijastim okvirjem ter nastavljivim vzmetenjem DX ponuja vse, kar bi od šeste generacije modela TMAX lahko pričakovali, vključno s sistemom za preprečevanje zdrsa koles, večjim predalom za shranjevanje, sistemom vžiga brez ključa in sistemom zaklepanja sredinskega stojala.

 

Dinamična nova zasnova

TMAX bo na ulice zapeljal s še bolj dinamičnim in prepričljivim novim videzom. Nagnjene dvojne LED-luči so opremljene z novimi "vekami", zaobljene pozicijske LED-luči in zadnje LEDluči z ločenimi smerniki pa poudarjajo drzen novi slog. Zaradi bolj dvignjenega dušilnika je videz bolj športen, prenovljen bočni motiv v obliki bumeranga pa izraža pristno DNK modela TMAX.


D-MODE in tempomat

Sistem D-MODE omogoča izbiro najustreznejšega načina delovanja agregata v danih razmerah – način T Mode je namenjen vožnji po mestu, način S Mode pa nudi športne občutke. Za bolj sproščeno vožnjo na daljših razdaljah in za pomoč pri ohranjanju dovoljene hitrosti je model TMAX DX opremljen tudi s tempomatom, ki nudi enostavno uporabo in deluje pri hitrosti nad 50 km/h.


Elektronsko nastavljiv vizir

Če se odločite za model TMAX z najbogatejšo opremo, imate zagotovljen dostop do najsodobnejših funkcij, ki skrbijo za večje udobje, kot je na primer elektronsko nastavljiv vizir. S stikalom na levi ročici lahko nastavite višino do 135 mm, kar omogoča izbiro optimalne višine vizirja v samo nekaj sekundah.


Ogrevani ročici in ogrevan glavni sedež

TMAX DX je najbolje opremljen skuter serije modelov TMAX in njegova napredna oprema bo všeč voznikom, ki radi potujejo v udobju prvega razreda v vseh vremenskih razmerah. Standardna oprema modela TMAX DX vključuje ogrevani ročici in ogrevan glavni sedež, s katerimi bo vsaka vožnja v vseh letnih časih udobnejša.


Zmogljiv 530 cm3 agregat

Zmogljiv 530 cm3 vrstni agregat z dvema valjema z Yamahinim elektronskim sistemom za nadzor plina (YCC-T) nudi obilo navora, ki omogoča hitro pospeševanje ob zeleni luči in v križiščih, nov pogonski jermen iz ogljikovih vlaken pa zagotavlja uglajeno pospeševanje ter manjšo težo. Pri agregatu za leto 2017 smo prestavili katalizator in prenovili ohišje zračnega filtra, da smo izpolnili zahteve standarda EU4.


Yamahin elektronski sistem za nadzor plina (YCC-T)

Yamahin elektronski sistem za nadzor plina, s katerim je opremljen TMAX, smo prvotno razvili za Yamahine športne motocikle, omogoča pa natančen nadzor s takojšnjo odzivnostjo plina. 32-bitna nadzorna enota
zaznava upravljanje ročice za plin in prilagaja ventile plina, da doseže idealno nastavitev za močnejše zmogljivosti oziroma bolj športen občutek.

 

Podrobnosti

 

 • Tempomat in sistem D-MODE za nastavitev dovajanja moči
 • Elektronsko nastavljiv vizir
 • Ogrevani ročici in ogrevan glavni sedež
 • Posebna barvna paleta in visokokakovostna končna obdelava notranjosti
 • 530 cm3 dvovaljnik z elektronskim sistemom za nadzor plina, ki izpolnjuje standarde EU4
 • Nastavljivo zadnje vzmetenje
 • Aplikacija My TMAX Connect, po zaslugi vgrajenega sistema GPS
 • Nova lahka aluminijasta šasija
 • Sistem za preprečevanje zdrsa koles (TCS) in ABS
 • Sistem vžiga s pametnim ključem "Smart Key" in sistem za zaklepanje sredinskega stojala
 • Novi napredni instrumenti TFT
 • Možnost povezave z varnostnim sistemom D-Air® proizvajalca Dainese 

 

Pošljite povpraševanje

 

 

Specifikacije

 

Agregat TMAX DX

Tip agregata Naprej nagnjen linijski 2-valjni, Tekočinsko hlajen, 4-taktni, DOHC, 4-ventilski
Prostornina 530,0ccm
Vrtina x gib 68,0 mm x 73,0 mm
Kompresijsko razmerje 10:9 : 1
Maksimalna moč 33,8 kW @ 6.750 obr/min
Maksimalen navor 53,0 Nm @ 5.250 obr/min
Sistem podmazovanja Suho korito
oskrba z gorivom Vbrizg goriva
Sistem vžiga TCI
Zagon Električni
Prenos jermenski avtomatski
Poraba goriva N/A
CO2 emission N/A


Šasija TMAX DX

Sistem prednjega vzmetenja Teleskopske vilice
Hod prednjega vzmetenja 120 mm
Sistem zadnjega vzmetenja Nihajna roka
Hod zadnjega vzmetenja 117 mm
Prednja zavora Hidravlični dvojni disk, Ø 267 mm
Zadnja zavora Hidravlični enojni disk, Ø 282 mm
Prednja pnevmatika 120/70-15
Zadnja pnevmatika 160/60-15


Dimenzije TMAX DX

Skupna dolžina 2.200 mm
Skupna širina 765 mm
Skupna višina 1,420-1,555 mm (adjustable windscreen)
Višina sedeža 800 mm
Medosovinski razmak 1.575 mm
Najmanjša oddaljenost od tal 125 mm
Skupna teža (s polnimi rezervoarji) 216 kg
Prostornina rezervoarja za gorivo 15 L